
McLaren domină Marele Premiu al Chinei, reușind o dublă spectaculoasă, cu Oscar Piastri în prim-plan. Pentru Piastri, această victorie marchează al treilea succes din cariera sa în Formula 1, confirmându-i talentul și ascensiunea rapidă.
Norris, deși la +9.748 secunde în spatele coechipierului său, a asigurat un rezultat istoric pentru echipa britanică, consolidându-le poziția în clasamentul constructorilor.
Mercedes a avut un început de sezon impresionant, cu George Russell urcând din nou pe podium, terminând pe locul 3 pentru a doua cursă consecutivă. Kimi Antonelli a continuat să surprindă, încheind pe locul 6 și acumulând puncte în ambele sale prime curse din Formula 1. Russell a avut un duel intens cu Norris, ținându-l sub presiune după ce a pierdut o poziție la start. Chiar dacă în urma opririlor la boxe George a recâștigat temporar locul secund, Lando și-a recuperat rapid poziția.
După finalul cursei, FIA a anunțat oficial că ambele monoposturi ale Scuderia Ferrari au fost descalificate din cursa de duminică. Charles Leclerc și Lewis Hamilton au încheiat pe locurile 5 și 6, în spatele olandezului Max Verstappen, care l-a depășit pe Leclerc chiar în ultimele faze ale cursei. Greutatea monopostului 16 a fost sub limita minimă impusă de regulament, iar grosimea plăcii de uzură a monopostului 44 a fost sub limita minimă permisă. Ferrari a publicat un anunț în care au declarat că nu au intenționat să își creeze un avantaj prin încălcarea acestor reguli și că vor lua măsuri pentru a evita repetarea acestor greșeli. Pilotul Pierre Gasly a fost, de asemenea, descalificat din aceleași motive ca Leclerc, deoarece greutatea monopostului său a fost sub limita impusă.
Cu toate acestea, aceste vești nu au fost singurul lucru negativ pentru Ferrari la Marele Premiu al Chinei. În primul viraj al cursei, Charles Leclerc și Lewis Hamilton au avut un contact, iar ca rezultat al incidentului, pilotul monagasc a fost nevoit să conducă pe toată perioada cursei cu aripa frontală avariată. Totuși, surprinzător, Leclerc a avut un ritm mai bun pe parcursul Grand Prix-ului, reușind să rămână în spatele lui Hamilton. După un timp, piloții au primit ordine de echipă să schimbe pozițiile, permițându-i lui Leclerc să profite de viteza de care dispunea.
Esteban Ocon și Ollie Bearman au reușit să adune puncte pentru echipa Haas, terminând pe locurile 5 și 8, în urma descalificărilor piloților Ferrari. Bearman a avut o cursă formidabilă, urcând de pe poziția 17 până pe locul 10.
Echipa Haas nu este singura care a avut de câștigat în urma descalificărilor. Alex Albon și Carlos Sainz au terminat pe pozițiile 7 și 10, adunând amândoi puncte pentru Williams. Albon reușește să încheie pentru al doilea Grand Prix consecutiv în top 10, iar Sainz a obținut primul său punct cu noua echipă.
În ciuda calificării neașteptate a piloților Racing Bulls, Yuki Tsunoda și Isack Hadjar nu au reușit să acumuleze puncte, terminând cursa pe locurile 11 și 16. Alpine și Sauber se află în aceeași situație, cu Jack Doohan încheind pe poziția 13, iar Bortoleto și Hulkenberg pe locurile 14 și 15.
Lance Stroll își menține poziția bună în clasamentul piloților, însă colegul său de echipă, dublu campionul Fernando Alonso, a întâmpinat probleme tehnice la monopost și nu a terminat cursa pentru a doua săptămână consecutiv.
Probleme mari pentru Liam Lawson, care are un început sub așteptările stabilite la Red Bull Racing. Circulă zvonuri că Lawson ar putea fi înlocuit înainte de Marele Premiu al Japoniei cu Yuki Tsunoda, japonezul demonstrând o performanță mai ridicată în acest început de sezon.
Urmează o pauză de o săptămână, în care echipele se vor pregăti pentru un triplu weekend de curse în Japonia, Bahrain și Arabia Saudită.